İçeriğe geç

2 Yabancı Dil Kalktı Mı

2 yabancı dil Kaldırılıyor mu?

Ortaokullarda zorunlu sekiz saatlik bir gereklilik olan din eğitimi, dört saati seçmeli dersler ve dört saati isteğe bağlı dersler olmak üzere toplam 16 saate çıkarıldı. Haftalık ders çizelgelerindeki değişiklikle, ikinci yabancı dil dersleri artık zorunlu değildi.

Lisede 2 yabancı dil zorunlu mu?

Anadolu liselerinde, fen liselerinde ve sosyal bilimler liselerinde ikinci yabancı dil dersinin zorunlu ders olmaktan çıkarılıp seçmeli ders olarak verilmesi, tek yabancı dilde yabancı dil eğitimi yapılması, çok dilliliğin göz ardı edilmesi, öğrencilerimizi küresel dünyadan uzaklaştıracak ve Türkiye’yi yüzyıla taşıyacaktır.

Anadolu liselerinde 2 yabancı dil kalktı mı?

Anadolu liselerinde seçmeli yabancı dil dersi olmayacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ders programına seçmeli ders olarak dahil edilen sanat dersleri 2023-2024 eğitim öğretim yılında ders programına dahil edilmeyecek.

11. sınıfta ikinci yabancı dil var mı?

Daha sonra öğrencilerin tercihlerine göre belirlenen şartlara göre bu yabancı dillerde seçmeli dersler açılmaktadır. İkinci yabancı dil ilkokul 2. sınıftan başlayarak ortaokul 11. sınıfa kadar devam etmektedir.

Din dersi artırıldı mı?

İlk ve ortaöğretimde din eğitimi derslerinin sayısı artırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Kurumu tarafından yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaöğretim okullarında din eğitimi dersleri 16 saate çıkarıldı. Öte yandan, tüm ortaöğretim okullarında birinci sınıfta 18 saat Arapça dersine izin verildi.

Almanca kaldirildi mi?

Tartışma. Yeni kararla Almanca, 2023/2024 eğitim öğretim yılından itibaren 9. sınıftan itibaren kademeli olarak zorunlu derslerden çıkarılacak.

Liselerde dil bölümü kaldırıldı mı?

Yabancı dil ve sanat dersleri kaldırılıyor! Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, ortaokul ve liselerde yabancı dil ve sanat derslerinin kaldırılacağı duyuruldu.

9. sınıf Almanca kalktı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023’te yayımladığı Duyurular Dergisi’nde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren 9. sınıftan itibaren Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu derslerden kaldırılacağı duyuruldu.

Sanat Tarihi dersi kaldırıldı mı?

1991 yılında “Sanat Tarihi Ders Programı” (MEB, 1991) “Sanat Tarihi Ders Programı Geliştirme Özel Komisyonu” tarafından revize edilmiş ve böylece 1957 yılından itibaren “Sanat Tarihi Ders Programı” kaldırılmıştır.

Arapça dersi zorunlu mu?

Arapça, ilkokul ve ortaokullarda seçmeli ders olarak, İmam Hatip Ortaokullarında ise zorunlu ders olarak okutulmaktadır.

Lisede Almanca kaldırıldı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, Ağustos 2023’te yayımladığı Duyurular Dergisi’nde, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarında zorunlu ikinci yabancı dil olan Almanca dersinin 9. sınıftan itibaren kademeli olarak kaldırılacağını duyurdu.

Anadolu liselerinde yabancı dil kaç saat?

Anadolu Mesleki ve Teknik Liselerinin hazırlık sınıflarında haftada 27 saat İngilizce, seminer programlarında 4 saat yabancı dil dersi, haftada 4 saat Türkçe ve spor derslerinde haftada 2 saat Türkçe dersi okutulmaktadır.

11. sınıf dil sınıfı hangi dersler var?

Dil Bölümü’ndeki bazı dersler şunlardır: İngilizce, İngiliz Edebiyatı, Almanca, Matematik, Felsefe, Dil ve Anlatım, Coğrafya, Edebiyat ve Tarih. Öğrenciler genel olarak Dil Bölümü’nde sınava hazırlanırlar. Lise yılları boyunca öğrenciler dinleme, okuma ve dilbilgisini anlama pratiği yaparlar.

Lisede zorunlu dersler hangileri?

Anadolu lisesinde alınması zorunlu dersler şunlardır: Türk dili ve edebiyatı, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük.

Lise 1’de kaç ders var?

Anadolu Lisesi’nde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere haftada toplam 40 ders saati bulunmaktadır.

Yabancı dil kaldırıldı mı?

Bakanlıktan yapılan açıklamalarda, 2024-2025 eğitim öğretim yılında ortaokul ve liselerde yabancı dil derslerinin müfredattan kaldırıldığı doğrulandı. Bu kapsamda İngilizce dersi tamamen kaldırılarak yerine başka ders içerikleri getirildi.

Yeni müfredatta yabancı dil yok mu?

Yabancı dil ve sanat dersleri kaldırılıyor! Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, ortaokul ve liselerde yabancı dil ve sanat derslerinin kaldırılacağı duyuruldu.

Liselerde Almanca kaldırıldı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023’te yayımladığı Duyurular Dergisi’nde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren 9. sınıftan itibaren Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu derslerden kaldırılacağı duyuruldu.

Hangi seçmeli dersler kaldırıldı?

Ortaöğretim düzeyinde, “Seçmeli Ders Güzel Sanatlar” ve “Seçmeli Ders Spor Aktiviteleri” dersleri artık zorunlu dersler olarak sayılıyor ve seçmeli statüleri kaldırılıyor. Lise düzeyinde, “Seçmeli Ders Coğrafya” ve “Seçmeli Ders Tarih” dersleri ana ders müfredatına entegre edilerek daha kapsamlı hale getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir