İçeriğe geç

Dünyadaki Ilk Golü Kim At

Dünyanın en erken golünü kim at?

Batı İskoçya yerel liginde Gavin Stokes, 2017 yılında attığı golle dünya futbol tarihinin en erken golüne imza attı. Ev sahibi takım, Maryhill-Clydebank maçını 3-0 kazandı.

Türkiye’nin ilk golünü kim at?

Romanya’nın ikinci golüyle 2-2 berabere biten maçta Romanya’ya karşı iki gol atan Zeki Rıza Sporel, milli takımın ilk golünü atarak tarihe geçti. Milli takım, ilk galibiyetini 17 Haziran 1924’te Finlandiya maçında elde etti.

Türkiye’de en erken golü kim attı?

Sezonun 6. haftasında 22 Eylül 2021’de Kalyon Stadyumu’nda oynanan Gaziantep FK-Medipol Başakşehir (1-0) karşılaşmasının 10. saniyesinde golü atan Muhammet Demir, lig tarihinin bilinen en erken golünü kaydetti.

Ronaldo 900 gol attı mı?

Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maç oynayan (183), gol atan (140) ve asist yapan (42) oyuncudur. Kariyeri boyunca 1200’den fazla resmi maç oynayan ve 900’den fazla gol atan birkaç futbolcudan biridir. IFFHS ve diğer medya kuruluşlarına göre futbol tarihinin en iyi golcüsü.

En çok golü kim at?

FIFA’ya göre Josef Bican 850’den fazla gol attı. Cristiano Ronaldo tüm zamanların en iyi golcüsü.

Türkiye’nin en iyi golünü kim attı?

Yılın en iyi golü Stoch’un – TFF Haberleri TFF. Fenerbahçeli futbolcu Miroslav Stoch, dünya çapında yılın en iyi golüne verilen Puskas Ödülü’nün sahibi oldu. FIFA tarafından 2009’dan bu yana efsane Macar futbolcu Ferenc Puskas anısına verilen “Yılın Golü” ödülünü Fenerbahçeli Slovak futbolcu Miroslav Stoch kazandı.

Şu anki gol kralı kim?

1959 yılında kurulan ligin ilk gol kralı, 15 maçta 11 gol atan Galatasaraylı Metin Oktay oldu. Son gol kralı ise 2023/24 sezonunda 34 maçta 25 gol atan Galatasaraylı Mauro Icardi oldu.

GS’de en çok gol atan kim?

Tanju Çolak, 1987-1988 sezonunda Galatasaray formasıyla 39 gol atarak Metin Oktay’ın 38 gollük rekorunu kırmış ve Türk futbolunda tarihe geçmiştir. Tanju Çolak ayrıca üç farklı kulüpte beş kez gol kralı unvanını elde ederek bir rekora daha imza atmıştır.

Tarihte ilk golü kim attı?

Yapılan incelemeler sonucunda Bolton ile Derby County arasında saat 15.45’te başlayan maçın 2. dakikasında James Kenyon Davenport’un topu ağlara gönderdiği ortaya çıktı. Böylece Davenport’un ismi, 8 Eylül 1888 günü saat 15.47’de futbol tarihinin ilk golünü atan oyuncu olarak kayıtlara geçti.

100 golü kim attı?

FENERBAHÇE – MKE ANKARAGÜCÜ MAÇI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN! Maçın 20. dakikasında oyuna giren Cengiz Ünder, MKE Ankaragücü karşısında takımının beraberlik golünü attı. Ayrıca bu gol, Fenerbahçe’nin bu sezon tüm müsabakalarda attığı 100. gol oldu.

5 golü kim attı?

Galatasaray’ın Alman yıldızı Lukas Podolski, oyuna damga vurdu. Futbol kariyerinde ilk kez bir maçta 5 gol atmayı başaran Alman yıldız, Jardel’den (19.08.2019) bu yana Galatasaray İstanbul için oynuyor.

Süper Lig’de ilk golü kim attı?

Süper Lig’deki ilk gol, 21 Şubat 1959’da İzmirsporlu Özcan Altuğ tarafından atıldı. Beykoz kalecisi Sıtkı ilk golü yerken, ilk golü hakem Osman Yeşeren verdi (İzmirspor 2-1 Beykoz).

Dzeko kaç gol attı?

Kariyerinde 738 maça çıkan Edin Dzeko, 323 gol ve 145 asist üretti.

Pele kaç gol at?

İlk Dünya Kupası’nı 1958’de yaşadı. Futbol kariyeri boyunca 1281 gol atarak kırılması zor bir rekora imza attı.

Ronaldo 100 gole kaç maçta ulaştı?

Erling Haaland, Arsenal’e attığı golle Cristiano Ronaldo’nun 105 maçta 100 gol atma rekorunu kırarak tarihi bir başarıya imza attı.

En erken gol kaçıncı saniyede atıldı?

🏅 Mauro Icardi’ye ait olan Süper Kupa tarihinin en erken gol rekorunu 21. saniyede attığı golle Ciro Immobile kırdı. #Galatasaray #Beşiktaş #Immobile #GSvBJK #SuperCup #HeartofFootball #SporGünlükleri. Immobile 23 saniyede gol attı.

Dünyanın en uzak golü kim attı?

Real Madrid oyuncusu, Gürcistan’a karşı oynanan maçta ilk golünü attığında 118 km/s hıza ulaştı. En uzun mesafeden atılan gollerin ilk 10 listesinde, 34. dakikada İngiltere’nin eşitlik golünü 28 metreden atan Danimarkalı Morten Hjulmand yer alıyor.

Dünya Kupası’nda en erken golü kim attı?

Milli takım kariyeri. Azerbaycan pulu üzerinde 2002 FIFA Dünya Kupası için Türk milli takım kadrosu. Turnuvaya katılan Hakan Şükür (sağda, arkada ve ayakta), üçüncülük maçında Güney Kore’yi 10.8 ile yendi. İkinci yarıda attığı golle FIFA Dünya Kupası tarihinin en erken golünü attı.

Futbol tarihinin ilk golünü kim attı?

İngiltere’de yapılan bir araştırma, tarihin ilk lig golünün 8 Eylül 1888’de Bolton’dan “James Kenyon Davenport” tarafından atıldığını ortaya koydu. Futbolun beşiği olan İngiltere, aynı zamanda dünyanın en eski ligine de ev sahipliği yapıyor. 125. yıl dönümünü kutlayan İngiliz ligindeki heyecan 8 Eylül 1888’de başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir