İçeriğe geç

Sivas Altınyayla Hangi Türk Boyundan

Sivas Merkez hangi Türk boyundan?

Oğuz Kağan destanına göre, Alkaevli (Alkarevli) boyu, Oğuzların 24 boyundan biridir. Mevcut yerleşke Sivas civarındadır. Alkaevli Sivas’ın, Orta Anadolu bölgesinin en büyük aile üyeleri olan Elbeylis adlı 43 köyü vardır.

Altınyayla nerenin?

Altınyayla ilçesi Sivas il merkezinin güneybatısında, Ulaş ilçesi üzerinden Sivas’a 80 km uzaklıkta yer almaktadır. Şarkışla’ya 112 km uzaklıktadır. Bizden yeni kurulan bir ilçedir. İlçenin yüzölçümü 717 km2 olup deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.

Sivas Altınyayla ne zaman ilçe oldu?

Belediye teşkilatı 1972 yılında kurulan Altınyayla, 9 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı Kanunla 20 Mayıs 1990 tarihinde ilçe statüsü kazanmıştır.

Sivas Altınyayla’nın rakımı kaçtır?

1-Altınyayla İlçesi, Coğrafi Konumu İlçenin alanı 717 km2 olup, deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.

Sivas’ın soyu nereden gelir?

Şehrin sakinleri, bölgeyi farklı zamanlarda yöneten devletler tarafından yerleştirilen Türkmenlerden gelmektedir. Daha sonraki zamanlarda, yabancı bir unsur olarak kabul edilebilecek tek topluluk Kafkas göçmenleriydi ve bunlar Osmanlı hükümeti tarafından kentsel alanlara yerleştirildiler.

Hangi Türk boyundan geliyorum nasıl öğrenirim?

T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz veya diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarıyla adrese giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Bilgisi Sorgulama” servisi aracılığıyla soyağacı belgenizi oluşturabilirsiniz.

Dirmil neden Altınyayla öldü?

Karaoğlanlar, Toslar, Deli Ahmetler gibi. Belediye 1955’te Dirmil’de kuruldu ve ilk belediye başkanı, daha önce köy katibi ve merkez caminin imamı olarak görev yapmış bir Kazak olan Kamil Şentürk’tü. Batı Akdeniz’deki bu şirin kasaba, 1990’da bilmediği bir isimle ilçe oldu: Altınyayla.

Altınyayla güreşleri ne zaman?

📌33. Dirmil Altınyayla Yağlı Güreşleri, 14 Temmuz 2024 Pazar günü Burdur’da yapılacak. 📌TGGF kayıt sistemine kayıt yaptıran Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okul ve İsmail Balaban’ın da aralarında bulunduğu 41 güreşçinin güçlerini birleştirmesi bekleniyor.

Altınyayla Kaymakamı kimdir?

Kaymakamımız Sayın Batuhan KALKAN, Altınyayla Belediye Başkanımız Sayın Sezai SUBAŞI, Deliilyas Belediye Başkanımız Sayın Hayati AKBULUT ve beraberindekiler, Deliilyas İlkokulu’nda düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı İlkokul Haftası kutlama programına katıldı. @sivasvaliligi @batuhankalkan25

Sivas Altınyayla neyi meşhur?

İlk belediye teşkilatı 1972 yılında kurulmuştur. 1990 yılındaki değişiklikle ilçe olmuştur. Başören köyündeki Kuşaklı ören yeri ilçenin en önemli turizm alanıdır. Hititler döneminde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Ahşap işçiliğiyle ünlü Altınyayla Camii ile ilçenin tarihi değeridir.

Sivas’ın en büyük ilçesi hangisidir?

Nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçe Merkez İlçe, nüfus yoğunluğu en az olan ilçe ise Doğanşar İlçesi’dir. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe Merkez İlçe iken, en küçük ilçe Gölova İlçesi’dir. Büyükşehir statüsünde bir il olmadığından bir adet merkez ilçesi bulunmaktadır. Sivas (Merkez) Sivas’ın merkez ilçesidir.

Sivas önce nereye bağlıydı?

Vilayete bağlı birimler; Sivas Sancağı, Amasya Sancağı, Karahisar-ı Şarki Sancağı ve 1880’den itibaren Tokat Sancağı’dır. 1867-1869 yıllarında Canik Sancağı da Sivas Vilayetine bağlanmıştır.

Sivas’ın en büyük köyü neresi?

Büyükköy, ZaraBüyükköy• Toplam58.38 km²Yükseklik1304 mNüfus (2021)• Toplam12913 satır daha

Altınyayla hangi ile bağlı?

Altınyayla, BurdurAltınyaylaİlBurdurCoğrafi BölgeAkdeniz Bölgesiİdare KaymakamlığıKübra Teymur18 hat daha

Sivas ne kadar gelişmiş?

Araştırmaya göre Sivas ili sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 81 il arasında 53’üncü, orta sıraların altında kalan “dördüncü derece iller” grubunda ise 7’nci sırada yer alıyor.

Sivas hangi kökenli?

Pontus Kralı’nın karısının, Roma Kralı Augustus’un sevgisini kazanmak ve ona olan minnettarlık ve sadakatini ifade etmek için Yunanca’da “Augustus Şehri” anlamına gelen “Sebaste” adını verdiğine inanılıyor. Sebaste’nin zamanla “Sivas”a dönüştüğü iddia ediliyor.

Sivas nerenin göçmeni?

Sivas’ın nüfusunun çoğunluğunu değişik zamanlarda bölgeye yerleşen Türkmenler oluşturmaktadır. İlde ayrıca Kafkas göçmenleri de bulunmaktadır. Kızılırmak Havzası; Şehirde Orta Anadolu iklimi, Yeşilırmak; Karadeniz ve Fırat Havzası ise onu Doğu Anadolu iklimi ile bağlamaktadır.

Sivas ne zaman Türklerin oldu?

Bu dönemde Sivas’ın adı Sebaset’tir. 1059’da Anadolu’ya gelen Türkmenler bir süre Sivas’ı yönettiler. Ancak Sivas ve çevresinin son Türk hakimiyeti ve Türkleşmesi 1071’deki Malazgirt Muharebesi’ni izleyen yıllarda gerçekleşti.

Sivas ulaş hangi boydan?

Bir diğer Oğuz boyu olan Çavundur; Manisa, Muğla, Antalya, Kütahya, Çankırı, Isparta, Amasya, Kastamonu, Konya, Sivas ve Ankara vb. gibi illere yerleştiler. 16. yüzyıl kayıtlarına göre Sivas’ta üç yerin adı Çavundur’dur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir