İçeriğe geç

Cephe Nedir Tdk Güncel Türkçe Sözlük

Cephe ne anlama?

Cephe, yan veya askeri terminolojide savaş cephesi, karşıt güçler arasındaki tartışmalı silahlı sınırı ifade eder. Yerel veya taktik bir cephe olabilir veya askeri alana kadar uzanabilir. Tipik bir cephe, I. Dünya Savaşı’nın Fransa ve Belçika’daki Batı Cephesi’ydi.

Cephe nasıl yazılır TDK?

– Farklı sıcaklıklardaki iki su kütlesi arasındaki sınır. – Farklı sıcaklıklardaki iki hava kütlesinin buluştuğu yer. Eğer fascia kelimesi yukarıda belirtilen anlamlardan birine sahip olacaksa, doğru yazımı “front” olmalıdır.

TDK Türkçe Sözlük nere ne demek?

Nere kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Hangi yer?

Güncel Türkçe Sözlük ne demek?

Türkçe sözlüklerine genel bir bakış ve ilkokul düzeyindeki güncel sözlükler.

Cephe ne demek Coğrafya Sözlüğü?

Farklı sıcaklıklara ve farklı yoğunluklara sahip iki farklı hava kütlesi arasındaki sınır veya geçiş bölgesi. Bir cephenin iyi bir örneği, sıcak, nemli hava ile soğuk, kuru hava kütleleri arasındaki yakınsama bölgesidir.

Cephe ne demek ev?

Mimaride, bir cephe temel olarak bir binanın dışarıya bakan cephesidir. Ayrıca binanın yanları veya arkası için de kullanılabilir. Notre-Dame de Strasbourg’un batı cephesi.

Cephe taraf ne demek?

Cephe hattı askeri bir terimdir. Genellikle kara kuvvetlerini ifade eder ve silahlı kuvvetlerin personeli ve ekipmanı için çatışma alanına en yakın konumdur. Karşıt taraflar arasında bir cephe (kasıtlı veya kasıtsız bir sınır) oluştuğunda, cephe hattı her iki tarafın kuvvetlerinin saldırdığı alandır.

Türkçenin kelimesi nasıl yazılır?

TDK’ya göre Türkçe kelimesinin doğru yazımı “Türkçenin”dir.

TDK hanım nasıl yazılır?

“Ali Bey, Ayşe Hanım”? Cevap: Derneğimizin büyük harf kullanım kılavuzunu kullanmanızı öneririz. “İnönü, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi.” İş Bankası Genel Müdürü, Ali Bey, Ayşe “Hanımefendi…” formları doğrudur.

TDK ne anlama gelmektedir?

Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçeyi öğretmek ve Türkçenin gelişmesini sağlamak amacıyla 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan bir kurumdur.

TDK ne demektir?

TDK – Türk Dil Kurumu.

Sözlük anlamı nedir?

Sözlük; Bir dilin veya belli bir dönemin bütün kelime ve kelime gruplarını alfabetik sıraya göre tanımlayıp açıklayan ve bunların başka dillerdeki karşılıklarını veren esere sözlük denir.

🤞 ne anlama gelir?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Şimdi Türkçe mi?

now – Nisanyan Sözlük. Orta Türkçe now kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe uş imdi “işte şimdi” kelimesinden türemiştir. Daha fazla bilgi için bu makalelere bakın.

Türkçede güncel kaç kelime var?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) yaptığı incelemeye göre, güncel sözlükte şu anda 616.767 kelime bulunuyor. Özellikle Türk kültür ve edebiyat tarihi açısından, telafi döneminden sonra bu dönemde gelişen olaylar ve edebi eserlerle ilgili kelimeler başlangıç ​​noktası olarak alındı.

Cephe ne demek inşaat?

Binaların dış ortamla temas halinde olan dikey yüzeylerine cephe denir. İnsanlar binaları öncelikle dış görünümlerinden tanıdıkları için, cephe bir binanın en önemli görsel öğesidir. Bir binanın dış kabuğu olarak, cepheler binayı dış mekandan ayırır.

Cephe nasıl anlaşılır?

Evin cephesini nasıl bulacağınızı merak ediyorsanız, navigasyon oldukça basittir. Bunu yapmak için tek yapmanız gereken evin önünde durduğunuzda pencereden dışarı bakmaktır. Güneş soldan doğup sağdan batıyorsa, eviniz güneye bakmaktadır. Aksine, kuzeye bakmaktadır.

Cephenin cümlesi nedir?

“Evin bu tarafı daha fazla güneş alıyor.” “Bu kişi lehine bir cephe inşa ettiniz.” “Bence o cepheye doğru ilerlemeye devam etmeliyiz.” 8 Mart 2022

Cephe taraf ne demek?

Cephe hattı askeri bir terimdir. Genellikle kara kuvvetlerini ifade eder ve silahlı kuvvetlerin personeli ve ekipmanı için çatışma alanına en yakın konumdur. Karşıt taraflar arasında bir cephe (kasıtlı veya kasıtsız bir sınır) oluştuğunda, cephe hattı her iki tarafın kuvvetlerinin saldırdığı alandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir